Tuoteryhmät

Valmistajat

Maksutavat

Maksutavat

HelmiDeli on vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain ja henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukaisesti.

Rekisterin pitäjä

HelmiDeli
Tasalantie 19 E
04500 Kellokoski
 

Rekisteriasioita hoitava henkilö

Marja Allanmaa
p. 045 - 639 4944
marja.allanmaa(at)helmideli.fi
 

Rekisterin nimi

HelmiDeli verkkokaupan asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisteriä käytetään ainoastaan HelmiDeli verkkokaupan ja asiakkaan välisen asiakassuhteen ylläpitoon. Tilauksen tekeminen edellyttää rekisteröitymistä asiakasrekisteriin. Rekisteröityessäsi asiakkaaksi suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään, jotta tilaamasi tuotteet saadaan toimitettua sinulle.

Rekisterin tietosisältö (pakolliset tummennettu)

  • Etu- ja sukunimi
  • Lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka sekä maatieto 
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Syntymäaika
  • Sukupuoli
  • Yritys
  • Muut palvelun edellyttämät tiedot
  •  

Asiakkuudesta syntyvät tiedot yllä olevan lisäksi:

  • Tilaushistoria
  • Kampanjatunnukset
  • Maksutapatiedot

 

Rekisteröityneellä asiakkaalla on mahdollista nähdä, muuttaa ja poistaa antamiaan tietoja kirjauduttuaan verkkokauppaan.

Säännönmukaiset tietolähteet

Yhteystiedot tallennetaan asiakkaan rekisteröitymisen yhteydessä. Muut tiedot tallentuvat asiakkaan tehdessä ostoksia verkkokaupassa. Emme osta tietoja ulkopuolisilta toimijoilta.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Asiakassuhteen ylläpitämiseksi ja palveluiden tarjoamiseksi välitämme tietojasi kolmansille osapuolille, jotka ovat HelmiDelin yritystoiminnan kannalta välttämättömiä yhteistyökumppaneita:

  • Posti
  • Checkout
  • MailChimp
  • Zoner
  • Google Analytics
  • Balart

 

Rekisterin ylläpitäjä ei muutoin välitä, myy tai vaihda tietoja ulkopuolisille tahoille, eikä siirrä tietoja EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Henkilötietojasi voidaan käsitellä sopimukseen perustuen tehdessäsi tilauksia rekisteröitynä asiakkaana. Rekisteröityessäsi asiakkaaksi ja/tai antaessasi luvan lähettää uutiskirjeitä, käsittelemme henkilötietojasi suostumukseesi perustuen. Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, käsittelemme henkilötietojasi oikeutettuun etuun perustuen. Kirjanpitotietojen keräämiseksi käsittelemme henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteita.

Rekisteröityminen asiakkaaksi

Rekisteröityessäsi HelmiDelin asiakkaaksi käytämme henkilötietojasi luodaksemme sinulle henkilökohtaisen asiakastilin ja hallinnoidaksemme sitä. Annamme sinulle tilaushistoriaasi ja tilauksiasi koskevia tietoja ja tarjoamme helpon tavan pitää henkilö- ja osoitetietosi ajan tasalla. Lisäksi annamme sinulle mahdollisuuden tallentaa tuotteita ostoskoriisi ja tilata uutiskirjeemme. Rekistöityäksesi asiakkaaksi sinun tulee rekisteröinnin yhteydessä antaa nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi sekä luoda salasana. Lisäksi voit antaa syntymäaikasi, sukupuolesi ja mahdollisen yritystietosi. Jos annat luvat uutiskirjeen lähettämiseen, välitämme sähköpostiosoitteesi MailChimp sähköpostimarkkinoinnin työkalulle. Asiakastiliisi liittyvien henkilötietojen käsittely perustuu lupaasi, jonka annat rekisteröityessäsi HelmiDelin asiakkaaksi. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn ottamalla yhteyttä marja.allanmaa(at)helmideli.fi. Näin tehdessäsi asiakastilisi lakkautetaan ja tietosi poistetaan, eikä HelmiDeli pysty tarjoamaan sinulle edellä mainittuja palveluita. Pelkän uutiskirjeen peruutus onnistuu helpoimmin uutiskirjeen lopussa löytyvän linkin kautta. Säilytämme tietojasi niin kauan kuin sinulla on asiakastili HelmiDelissä tai laki vaatii tietojesi säilyttämisen.

Tilauksen tekeminen

Tehtyäsi tilauksen käytämme henkilötietojasi, tiedottaaksemme tilauksen käsittelyvaiheista ja lähettääksemme tilauksen sekä ottaaksemme sinuun yhteyttä tilauksesi mahdollisissa ongelmissa. Keräämme ja käsittelemmen tilauksen teon yhteydessä sinun nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, maksutapatietosi ja tilaustietosi. Välitämme henkilötietosi Checkout –maksupalvelulle, jos maksat tilauksesi maksupalvelua käyttäen. Välitämme henkilötietosi myös Postille tilauksen lähettämistä varten. Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä ja perustu sopimukseen, jotta voimme hallinnoida tilaustasi ja toimittaa sen sinulle. Säilytämme tietojasi niin kauan, kuin olet aktiivinen asiakas.

Yhteydenotto asiakaspalveluumme

Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme henkilötietojasi hallinnoidaksemme kyselyitäsi sekä käsitelläksemme tuotteisiin tai tilaukseen liittyviä reklamaatioita. Käsittelemme kaikkia meille antamiasi tietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi, sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroasi, maksutapaasi, tilaustietojasi, asiaan liittyvää kirjeenvaihtoasi ja mahdollisia muita meille antamiasi tietoja. Kolmannelle osapuolelle tietoja välitetään ainoastaan, jos asian ratkaisu vaatii sitä. Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme henkilötietojesi käsittely perustuu HelmiDelin oikeutettuun etuun. Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, säilytämme tietojasi 2 vuotta.

Kirjanpitomateriaali

Kirjanpitotietojen keräämiseksi, käsittelemme henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteita. Käsittelemme kaikkia niitä tietoja, jotka näkyvät tilauksenteon yhteydessä saamassasi automaattisesti luodussa laskussa tai mahdollisesti reklamaatiotapauksessa saamassasi hyvityslaskussa. Näitä tietoja ovat nimesi, osoitteesi, lasku- ja tilausnumero, tilauksen loppusumma ja tilauspäivämäärä. Tietojasi välitetään tilitoimisto Balartille kirjanpidon suorittamiseksi. Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta HelmiDeli pystyy täyttämään lain vaatimat velvollisuutensa. Säilytämme tietojasi Suomen kirjapitosäädösten edellyttämän ajan.

Evästeet

HelmiDeli verkkokauppa käyttää evästeitä (”cookies”). Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme näitä evästeitä toimintojen toteuttamiseen ja analytiikkaan.

Toiminnallisia evästeitä käytetään mm. asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen ja ostoskorin toimintoihin. Näihin toimintoihin evästeiden käyttö ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista. Palvelimen asettamat toiminnalliset evästeet säilyvät selaimessa ellei niitä erikseen poisteta selaimen asetuksista. Sivustolla käynti asettaa evästeet uudelleen selaimen sen salliessa. Kun olet kirjautunut tilillesi, henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme.

Analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista. Muutoin käsittelemme tietoja henkilökohtaisina niiltä osin kuin tunniste sisältää asiakkaan kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen. Myös tunnisteet, jotka on yhdistetty asiakkaaseen jollakin tapaa, käsitellään henkilökohtaisena tietona. Hyödynnämme Google Analyticsia mm. sivustomme käyttöön, suosittuihin tuotteisiin, trendeihin ja myyntiin liittyvässä analytiikassa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua. Lue lisää Google Analyticsin tietojen käsittelystä .

Jotkin kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin sivuillamme näkyvistä palveluista, jotka eivät ole hallinnassamme. Niitä tarjoaa sosiaalisen median kanava Facebook ja ne liittyvät käyttäjien mahdollisuuteen jakaa sisältöä tältä sivustolta kuvakkeen osoittamalla tavalla.

Rekisteröidyn oikeudet

  • Sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

  • Sinulla on oikeus milloin tahansa tarkastaa, täydentää tai korjata virheellisiä henkilötietojasi kirjauduttuasi omaan asiakastiliisi. Voit myös pyytää HelmiDeliä täydentämään tai korjaamaan virheellisiä asiakastietojasi.
  • Sinulla on oikeus pyytää rekisteröityjen tietojesi poistamista. Jos olet tehnyt ostoksia, säilytämme ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella.
  • Sinulla on oikeus peruuttaa tilaamasi uutiskirje, jos et jatkossa halua saada uutiskirjeitämme. Peruutus onnistuu helpoimmin uutiskirjeen lopussa olevan linkin kautta.
  • Sinulla on oikeus rajoittaa tietojesi käsittelyä:
    •   jos tietojesi käsittely on lainvastaista, mutta vastustat henkilötietojesi postamista
    •   jos HelmiDeli ei enää tarvitse henkilötietoja, mutta tarvitset niitä oikeusvaateilta puolustautumiseen
    •   jos kiellät oikeutettuun etuun perustuvan henkilötietojen käsittelyn, tulee HelmiDelin pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä oikeutetun edun varmennuksen aikana.
  • Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos olet antanut suostumuksesi tietojen käsittelylle tai jos tietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuun.
  • Sinulla on oikeus siirtää suostumukseesi ja sopimukseen perustuvat meille antamasi henkilötiedot toiselle yritykselle tai rekisterinpitäjälle.
  • Sinulla on oikeus ottaa meihin yhteyttä, jos mielestäsi käsittelemme henkilötietojasi väärin. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaisille.

 

Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä sekä tiedostot on suojattu normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Tietosuojakäytäntömme päivitykset

Tietosuojakäytäntöä voidaan tarvittaessa päivittää ja uusin versio löytyy aina verkkosivultamme.


Copyright © 2018 HelmiDeli